top of page
תמונת הסופר/תאייל הראל

אדריכלות חוצת תרבויות


האדריכל מימון אבו עטא אשר סיים את לימודי האדריכלות בהצטיינות באוסטרליה וצבר ניסיון רב בתכנון מגוון פרויקטים, במסגרת עבודתו בחברה מובילה בתחום העיצוב והבנייה באוסטרליה, מספר בראיון עמו על ההשפעה של שנות שהותו שם על עבודתו האדריכלית, בהיבט של התרבויות המגוונות במקום, הבנייה הירוקה, הטבע והחדשנות.


מימון אבו עטא

מה הוא הרקע המקצועי שלך בתחום?

"סיימתי את לימודי האדריכלות בהצטיינות, באוניברסיטת מלבורן שבאוסטרליה. לאחר סיום לימודי עבדתי בחברת Mirvac - Design שהיא בין המובילות באוסטרליה בתחום האדריכלות. רכשתי ידע וניסיון רב במגוון פרויקטים של בנייה רוויה ושל ווילות יוקרה. לאחר עבודה של שנתיים בחברה חזרתי לארץ. עבדתי בתחומים אלו במשרדי אדריכלות מובילים ובשנת 2008, הקמתי את משרד Mimoon Abuata Architect."


באילו תחומים אתה מתמחה?

"תחומי ההתמחות שלי כוללים תכנון אדריכלי ועיצוב פנים של מבני ציבור כגון: בתי ספר, גני ילדים, ספריות ציבוריות, תכנון בתי חולים ומחלקת דיאליזה ב"המרכז הרפואי לגליל " בנהריה, תכנון ווילות יוקרה, פרויקטים של תמ"א 38 ופרויקטים מסחריים.

בנוסף, אני מרצה בתחום האדריכלות ב"מכללה הטכנולוגית רופין".

מה מייחד את השירות שלך?

"התכנון מתבצע בשיטה ייחודית וחדשנית, לפיה הכול מובנה במודל אחד, בעזרת תכנת תלת ממד מתקדמת, המכילה את כל המידע הנדרש על הפרויקט, באופן דינמי.

היתרון הגדול של השיטה הוא שהלקוח יכול לעקוב אחר הפרויקט בכל רגע נתון, בצורה מדויקת ושקופה ולהיות עם היד על הדופק. באופן זה ללקוח קל יותר לקבל החלטה לגבי ביצוע שינויים לגבי צבעים, חומרים, הקטנה/הגדלה של חללים וכו'.


שיטה זו יעילה הן עבור לקוחות פרטיים והן בפרויקטים ציבוריים, בהם נחסך הצורך לבצע שינויים לאחר השלמת הבנייה, המייקרים את עלות הפרויקט."


 



פרויקטים בתחום הציבורי

תכנון מחלקת דיאליזה ב"המרכז הרפואי לגליל" בנהריה בשטח של כ-1000 מ"ר.

שדרגנו אולמי טיפול קיימים והרחבנו ל-2 אולמות נוספים.

עיצוב עיריית אום אל פחם החדשה בשטח של כ-2000 מ"ר.

תכנון עתידי של מרכזי דיאליזה ברמלה ובכפר קאסם.

תכנון ספריה ציבורית בכפר קרע.

תכנון מרכז תרבות ואולם תפילה בשטח של כ-3,000 מ"ר.

תכנון מרכז מבקרים וגן רוקחים בניצנה.

תכנון מוזיאון לאוסף הפרטי של הצייר עאסם אבו שקרה.

תכנון מחלקת רווחה והנדסה במועצה מקומית כפר קרע בשטח של כ-600 מ"ר.

תכנון משרדי תאגיד מים וביוב סובב שפר עם בשטח של כ-700 מ"ר.

השתתפות בתחרות לתכנון קונסרבטוריון מבשרת ציון.





מה הם מקורות ההשראה שלך?

"השנים בהן שהיתי באוסטרליה השפיעו עלי רבות. המרחבים הפתוחים והאינסופיים שם הובילו אותי לשאוב השראה מהטבע - להבין איך הדברים עובדים בטבע, לעקוב אחר הטקסטורות והצבעים.

החומרים באוסטרליה אף הם מעוררים השראה וניכרים בעיצובים שלי, הכוללים שימוש רב בעץ ובחומרים טבעיים.

באוסטרליה, שהיא כור היתוך למהגרים ממדינות שונות, נחשפתי לתרבויות שונות של אנשים ממקומות שונים כמו מדינות מזרח אסיה, אפריקה ואירופה. החיבור עם אנשים מרקעים שונים השפיע עלי וניכר בעיצוב שלי, המבטא השפעות שונות כמו: מוטיבים יפניים, שימוש בשפה אדריכלית מזרח תיכונית ועוד.

אני שואב השראה גם מאירועים שאני חווה, מהמשפחה והילדים שלי, מזיכרונות ילדות ומשלב את כל האלמנטים האלה בתכנון.

ההשראה שלי מגיעה גם מהלקוחות עצמם. אני בודק מה הם אוהבים ומה גורם להם להרגיש טוב. כשהם מספרים או מראים לי תמונה של מקום שביקרו בו אירוע מכונן שהיה להם, זהו מקור להשראה. הביטוי המרומז של אותה ההשראה, גורם ללקוחות להרגיש שהם חלק מהתכנון."



קיימות בתכנון

"התקופה בה עבדתי ולמדתי באוסטרליה, עוררה בי את המודעות לתחום הקיימות בתכנון האדריכלי.

מכיוון שבארץ החומרים המיובאים המשמשים לבנייה ירוקה הם יקרים והשינוע שלהם מזהם את הסביבה, אני מקפיד להשתמש בחומרים מקומיים, באופן שאינו פוגע בסביבה וגם אינו מייקר את התכנון. למשל, על ידי שימוש בעצים אותם מגדלים בארץ מבלי לפגוע ביערות או בעצים מפירוק, שימוש בחומרי גלם מקומיים כמו אבן, שימוש בחומרים על בסיס אדמה, צבעים טבעיים ועוד.

בנוסף, אני מקפיד לא לבזבז חללים בתכנון, בכדי לחסוך את הצורך בשינויים ובכדי להפחית את משאבי אנרגיה הנדרשים לקירור וחימום השטח."




 

לסיום, משפט שמנחה אותך בתחום

"אני אוהב לתכנן עבור אנשים מרקעים שונים. במסגרת השפה האדריכלית האוניברסלית אני מאמין שניתן להגיע לתכנון ייחודי ואישי. חשוב לי לנסות להבין את הצרכים של האנשים ולספק להם פתרון מותאם אישית, הנוגע בכל אחד מהם."




מוזמנים להיכנס לאתר:


Comments


bottom of page