top of page
  • תמונת הסופר/תאבי יופה

אתם יכולים להרשות לעצמכם לילה רגוע

מה הייתם חושבים לו היינו אומרים לכם שקיים, כאן בישראל, אביזר רפואי שיכול להאריך את החיים שלכם בעשר שנים לפחות במידה ואתם סובלים מדום נשימה בשינה?


תסמונת דום נשימה בשינה מתרחשת בקרב מבוגרים רבים כשבסיס הלשון, דפנות החך והלוע צונחים לאחור לכיוון מערכת הנשימה, וכך יוצרים מחסום לזרימת האוויר שמנסה להגיע לריאות. בזמן הזה הגוף מפסיק לנשום לכמה שניות, כמות החמצן יורדת והגוף מתאמץ משמעותית כדי לספק למערכת הנשימה את האוויר שלו היא זקוקה.

התופעה הזו עלולה לחזור מספר רב של פעמים במהלך הלילה, ולהוות סכנת חיים. "אנשים לא מודעים לבעיה הזו ועלולים לקבל התקף לב", מזהיר יוסי ספוז'ניק

אני מציל אנשים בזכות הפיתוח שלי

יוסי ספוז'ניק הוא טכנאי שיניים אמן עם למעלה מ-40 שניות ניסיון, במהלכן התמקצע בלמידת מבנה השיניים והלסת. במהלך השנים הוא נחשף לידע החסר בכל הקשור לטיפול בנחירות ובדום נשימה בשינה, והקים מיזם בשם "לילה רגוע" – במסגרת המיזם פיתח התקן דנטלי שבא לתת מענה רפואי לנחירות ולדום נשימה חסימתי בשינה, ללא ניתוח.






"גיליתי שאין פתרון לדום נשימה ושלרופאי אף, אוזן, גרון אין כלים למנוע את הנפילה של הלסת שחוסמת את נתיב האוויר ובעצם גורמת לנחירות או להפסקת נשימה. במשך 15 שנה פיתחתי התקן דנטלי שאפשר לישון איתו מהלילה הראשון. ההתקן קטן מאוד, נוח מאוד, לא מורגש בפה".


מדובר למעשה בהתקן דנטלי עדין במיוחד, עשוי שלד מתכת שמורכב על הלסת התחתונה והעליונה, רק בזמן השינה. שלד ההתקן מיוצר במדפסת תלת מימד. ההתקן מונע את נפילת הלסת התחתונה ובכך משאיר את נתיב האוויר פתוח כל הלילה.




"ראיתי התקנים דומים לשלי, אבל אף אחד מהם לא פועל בצורה הנכונה", מדגיש ספוז'ניק, "יש לי אנשים שחיים כבר למעלה מעשור עם ההתקן שלי, ומגיעים היום לשדרג אותו ולעבור להתקנים החדשים. אני משתפר ולומד כל הזמן מהניסיון".


איך אתה מבצע את ההתאמה של ההתקן לכל אדם?

"אנשים שמגיעים אלינו עוברים אבחון והתאמה בידי צוות רופאי שיניים וכך אנחנו קובעים לכל אחד את הקידום המינימלי שהלסת שלו זקוקה לו. אני מדגים את השפעת המכשיר, עושה הערכת מצב יחד עם צוות של רופאי שיניים איתם אני עובד בצמוד כדי לוודא שהשיניים של אותו אדם יעמדו בעומס, ומייצר עבורו את ההתקן שמתאים לו. אנחנו לא מצעים התקן דנטלי לאנשים שלא מתאימים לסוג זה של טיפול".



ספוז'ניק, תושב נהריה, כבר הספיק לייצר למעלה מ-5,000 התקנים עם 96 אחוזי הצלחה ובכך לשפר את חייהם של אלפי בני אדם. היום הוא מבקש להבהיר ש-80 אחוזים מהסובלים מדום נשימה בשינה בכלל לא מודעים לזה, ומזהיר שכשליש מבדיקות השינה שמבוצעות במעבדות השינה השונות אין מדויקות.



"אני מבקש מאנשים שמגיעים אליי לבוא עם תוצאות בדיקת מעבדת שינה אם יש ברשותם כאלה, וגם עם הקלטה שלהם בשינה", מסכם ספוז'ניק, "הם צריכים להקליט את עצמם במשך שלושה לילות ולהגיע לבדיקה עם ההקלטות. אנחנו משווים בין ההקלטות לבין התוצאות של מעבדת השינה לוודא שרמת דום הנשימה דומה בהקלטות למה שכתוב במעבדת השינה. 



"כל אדם מגיב אחרת לדום נשימה בשינה, כשישנן הפסקות ארוכות או קצרות למשך כמה שניות. ההסתכלות היא על מספר ההפסקות ביחס למספר השעות. כמו כן אני מבקש תמיד להגיע עם בן או בת זוג, מהסיבה הפשוטה שלפעמים נכנס אדם שמעיד על עצמו שהוא לא עייף ביום. ואז נכנסת אשתו ומודה שהוא נרדם בכל מקום בגלל הדום נשימה. ככה אני מקבל מידע חשוב ובהתאם אפשר לקבוע את הטיפול הנכון".






Comentarios


bottom of page