top of page
תמונת הסופר/תאייל הראל

המסע המרתק של דורית קליין, הדרך מהרוחני לגשמי

דורית קליין, מעצבת מוצרי יודאיקה, הנמכרים בחנויות ברחבי הארץ והעולם תחת המותג Dorit Judaica, על מקורות ההשראה ליצירתה ועל הדרך המרתקת, משלב הרעיון המופשט עד למימוש

בתוצר הסופי.

איך התחלת לעצב מוצרי יודאיקה?


1

"במשך שנים עסקתי בעיצוב גרפי. אני מאוד אוהבת את המילה הכתובה - יש לה מקום הן מבחינת האמירה והן מבחינת שימוש באותיות כאלמנט עיצובי בתוך היצירה. אני מניחה שהגעתי לתחום היודאיקה, משום שכאישה שומרת מצוות, הוא קרוב לליבי וליום-יום שלי. בנוסף, ביודאיקה לטקסטים המשמעותיים והמרגשים יש ערך מוסף.

בתחילת הדרך עיצבתי, ייצרתי ומכרתי הכול בעצמי. עקב הביקוש הגובר, שכרתי עובדים וסוכנים לעסק, שגדל והתרחב. היום אני מייצרת ומשווקת את המוצרים, לחנויות יודאיקה וגלריות ברחבי הארץ והעולם."

כיצד ההשראה הובילה אותך לפריצת הדרך?


"פריצת הדרך בתחום החלה עם פיתוחו של מוצר הדגל שלי - ה"אותיות המרחפות", אותם טקסטים ממתכת התלויים על הקיר, שכיום רואים בכל מקום. ההשראה למוצר החלה מכך שנהוג להשאיר בבית פינה לא מסוידת, לזכר חורבן בית המקדש. לקוחות רבים רצו שאכין להם תמונות לפינה הזו אך עם הזמן, התמונות כבר נראו לי בנאליות וחיפשתי משהו אחר. לאחר חיפושים, הגעתי לרעיון שהאותיות בלבד ייקבעו על הקיר וידברו בזכות עצמן. בחרתי בטקסטים הלקוחים מן המקורות ומטקסטים של שירים ישראלים. בעיצוב הטקסטים עיצבתי אותיות המורחקות מהקיר ויוצרות תחושת ריחוף."

מה מעורר בך השראה?


"אני שואבת השראה מגירויים תרבותיים: מוסיקה, תאטרון, סרטים, ספר טוב, אדריכלות ועוד. ההשפעות חודרות פנימה ומציפות אותי בצורה לא מודעת, כאשר בהמשך ישיר, ובעזרת הרבה דמיון ואסוציאציות - צפים רעיונות ושרטוטים."


האם אפשר לאמן להשראה?


"אני חושבת שהשראה היא מתנת שמיים וכברגע שקיבלת אותה, היא כבר חלק מה-DNA שלך. עבורי היצירה היא כול העולם שלי. אני שקועה בה ומשקיעה בה הרבה אנרגיות ומחשבה.

לדעתי קשה מאוד לאמן להשראה את מי שאין לו את זה, אבל מי שיש לו קצת מהתבלין הזה, יכול לפתח אותה ולהתקדם, אם הוא ממש רוצה בזה."









איך את מתמודדת עם חוסר השראה?


"לא קורה שאין לי השראה, להפך, יש לי הצפה של רעיונות וחלומות, אותם אני רושמת ושומרת במגרה. כל פעם מגיע זמנו של חלום אחר להפוך למוצר חדש, אותו אנחנו מייצרים אצלנו בסטודיו. ההתמודדות שלי היא אחרת, בתיווך בין העולם הרוחני והמופשט, לגשמי והפרקטי.

משלב ההשראה והרעיון למוצר, עד ליישומו, אני עוברת המון גלגולים של עבודה שהיא גם טכנית. בתהליך הזה ישנם רעיונות שנגנזים, משום שהם אינם פרקטיים או שעלותם גבוהה מדי. לכן, לא מספיק שיש השראה, צריך גם אופטימיות רבה, רצון ועקביות, כדי שהרעיון יהפוך מרוחני למוחשי.

בעיני, היכולת להפוך רעיון רוחני למוצר גשמי ולשתף אותו עם אנשים, זאת זכות גדולה. כשאני רואה פריט שלי על קיר בבית של מישהו, זה מאוד מרגש אותי."




 

לינק לאתר האינטרנט: http://www.dorit-judaica.com





Comments


bottom of page