מוריה רובין קסוס משתפת במתודולוגיית שבעת השלבים להשראה המבוססת על תהליכים מתוך עולם הNLP.
המילה Inspiration לקוחה מהשפה הלטינית ומשמעותה: ״נשימה פנימה״ כלומר כשאדם מחובר לתחושת ההשראה הוא חווה ״זרימה״.
ווין דייר, פילוסוף והוגה דעות אמריקאי בספרו ״השראה״ מתייחס למונח השראה כאל ההפך ממוטיבציה.
מדוע? כל התשובות במאמר המרתק.
כתבה: מוריה רובין קסוס
השראה, מהיכן תגיע? ואיך אקבל השראה לכתיבת מאמר על השראה? זה עשוי להראות מסובך כיוון שביננו לקבל השראה מתוך "אילוץ" זה מסוג הדברים שגורמים גם לסופרים ותיקים ומיומנים למחסום כתיבה. השראה או "מוזה" הינה חוויה שכל אחד מאיתנו חווה אותה בהקשר מסוים בחייו לפחות פעם אחת.
בין אם זו השראה הקשורה לפן האמנותי או לחיינו האישיים וכן גם בחיינו האישיים אנחנו יכולים לחוות השראה. למשל, לחוות רגע של הארה בהקשר של עיצוב הבית מחדש, גם בלי להיות מעצבים מקצועיים ולגרוף מחמאות מקיר לקיר. בפן האמנותי אנו יודעים שזה הרגע הזה שבו יושבים ומלחינים מנגינה,
כותבים יצירה ספרותית חדשה או השראה לצייר ציור וכדומה.
השראה יכולה להגיע ממקור פנימי או ממקור חיצוני לנו. אם ניקח את המילה השראה inspiration באנגלית נראה שהיא מתחילה במילה IN כלומר, מבפנים.
אבל השראה יכולה לבוא גם מבחוץ. inspiration באנגלית לקוחה מהשפה הלטינית משמעות המילה בלטינית הוא "נשימה פנימה". כלומר אוויר נכנס מבחוץ פנימה. כשאדם מחובר לתחושה הזאת של ההשראה הוא חווה "זרימה".
כל מה שקורה מסביב נעלם והוא כל כך שקוע במה שהוא עושה שלשום דבר אחר אין חשיבות. תשוקה והתלהבות נחשבים לחלק בלתי נפרד מההשראה. השראה מאפשרת לנו להרגיש שאנחנו פועלים בקלות נטולת מאמץ.
לכל אחד מאיתנו יכול להיות מקור השראה אחר. השראה יכולה לבוא מרגע של חיבור לטבע, מצפייה בסרט, האזנה למוזיקה או מהתבוננות סביבנו.
השראה יכולה לנבוט ברגע אחד של יקיצה מחלום שעורר בכם את המוזה לרעיון כלשהו או להמשיך מהמקום שבו עצרתם.
ווין דייר בספרו "השראה" מתייחס להשראה כאל מה שהפוך ממוטיבציה.
הוא מגדיר מוטיבציה כלקיחת רעיון והוצאתו אל הפועל,
עד שאנחנו מגיעים לנקודת סיום שמניח את דעתנו.
והשראה לפי דייר היא ההפך מזה.
מבחינתו כש"נחה עלינו הרוח" זהו סימן לכך שמשהו חיצוני לנו מהמציאות שהיא בלתי נראית מעולם הרוח השתלט עלינו ואנחנו בעצם מרשים לעצמנו להיות מונעים על ידי כוח גדול מאיתנו.
מה ל-NLP ולהשראה?
כמאסטר וטריינר NLP וכמי שגם מכשירה אנשים בתחום, אי אפשר בלי לקשר בין השניים.
ובכן, אחד הכלים הנפלאים מתוך עולם ה-NLP נקרא Modeling או בעברית "דיגום".
כלומר, היכולת האנושית ליצור דגם "מודל" כלשהו של התנהגות, רגש או מחשבה או של שלושתם יחד כדי לייצר תוצאה זהה למשהו שאנחנו רוצים עבור עצמנו או עבור אחרים.
ובעולם הNLP יש כבר את מי שעשה את העבודה הזאת בשבילנו. הרי זה ברור שהחוויה הזאת של ההשראה יכולה לשרת אותנו אם נדע איך להגיע אליה ולהתחבר אליה.
לאור ניסיוני הרב בנושא ומכיוון שמודל האימון המנטאלי
שפיתחתי נבע גם כן מתוך רגע אחד של השראה, בעת קריאה בספרו של ריצ'ארד ברנסון, המיליאדר והיזם האגדי בספרו "האוטוביוגרפיה" פתאום זה היה כל כך ברור עבורי, שבניגוד לכל מה שמספרים לנו על גבולות ומגבלות עיקר המגבלות נמצאות בראשנו. הרי האנושות מבוססת על פריצת גבולות והשמיים מבחינתי הפסיקו להיות הגבול והגישה שלי היא להפוך נקודת תורפה לנקודת זינוק להצלחה. אם אני יכולה לייצר את החיבור ליכולת הנפלאה הזאת שבתוכנו כל אחד יכול. לחלק היצירתי שבתוכנו מתוך אימון של הצד היצירתי של מוחנו. ב-NLP יוצרים לנו את קיצור הדרך.
אז איך מגיעים לרגע הזה של ההשראה?
אחד הכלים שיכולים לאפשר לנו להתחבר בקלות לפן היצירתי שלנו הוא תהליך NLP קצר שאתם יכולים להתנסות בו בעצמכם ובו יתאפשר לכם להתחבר להלך רוח ממשאב:
שלב ראשון: בחרו סיטואציה שבה אתם רוצים או זקוקים להתחבר להשראה. לדוגמה לשבת בשבת בבוקר ולכתוב ספר. או לכתוב מאמר אחרי שהילדים הולכים לישון.
שלב שני: חשבו על התכונות שאתם מרגישים שהן החשובות ביותר לצורך החיבור להשראה.
כלומר, איזה רגשות ומשאבים פנימיים צריכים להיות נגישים לכם כדי שתתחברו להשראה.
שלב שלישי: חשבו על זמן בחייכם שבו חוויתם "זרימה" והייתם מחוברים להשראה. הזכרו בתחושה שהייתה שם, מה הרגשתם? מה ראיתם? איך נראיתם? מה שמעתם? או איך נשמעתם? הזכרו בזמן הזה עד שהזיכרון יהפוך לעשיר ומלא. התחברו לתחושות האלה עד שתרגישו מחוברים לזה כאילו אתם חווים את כל התחושות האלה מחדש עכשיו. תהיו בחוויה במלואה כאילו אתם חווים את זה עכשיו מגוף ראשון.
שלב רביעי: דמיינו שהמשאב הזה של התחושה הזאת שעלתה בכם הופכת לשדה כוח שאתם יכולים להיכנס לתוכו. ועכשיו היכנסו לתוך שדה הכוח הזה ודמיינו שאתם מרגישים רואים ושומעים איך זה בדיוק להיות
ברגע ההשראה הזה. ותגבירו את התחושה בתוך הזיכרון. ועכשיו תראו את עצמכם בתוך שדה הכוח
את הבעות הפנים שלכם, העמידה שלכם איך אתם מתנהגים כשאתם בתוך החוויה הזו.
עשו את מה שצריך כדי להגביר את התחושה הזאת כדי שברגע האמת כשתרצו להתחבר לתחושת הזרימה של ההשראה החיבור יהיה קל ומיידי.
שלב חמישי: חשבו על מישהו אדם כלשהו שאתם מכירים או לא מכירים אישית אבל יודעים שיש לו חיבור בשפע לתחושת ההשראה הזו (גם אם מדובר בדמות מתוך ספר או סרט). וככה מגוף שלישי כאילו אתם צופה מהצד שמתבונן בכם ובאותו אדם, שימו לב והבחינו בפיזיולוגיה שלו איך היא באה לידי ביטוי כשהוא במוד של השראה? ועכשיו דמיינו את עצמכם שאתם ממש נכנסים לתוך אותה הדמות, לאותו האדם שיש לו חיבור בשפע לתחושת ההשראה ותרגישו את מה שהוא מרגיש, את מה שהוא רואה ושומע. הכנסו ממש לתוך אותה הדמות ותחוו את מה שהוא חווה.
שלב שישי: סמנו לעצמכם איפה בגופכם אתם מרגישים את התחושה הזאת בעצמה הרבה ביותר?
שלב שביעי: כשאתם בסיטואציה שבה אתם צריכים להתחבר להשראה, תראו איך תבנית ה-NLP הזו שינתה את הדרך שבה התמודדתם עד היום ועד כמה זה הפך להיות קל יותר ויותר ובכל פעם תגבירו את התחושה מחדש עד שתשימו לב שחיבור להשראה הפך להיות נגיש, מיידי וקל עבורכם.
לינק לאתר של מוריה : https://leaping-point.com/
Comments