top of page
תמונת הסופר/תאבי יופה

טומי באבל | יצירת ערך עבור לקוחות ושבירת קונספציות מקובלות

טומי באבל, מייסד ומנכ"ל חברת Cyzea.io, מומחה בתחומי הסייבר וניהול הסיכונים, מביא אתו ניסיון רב שנים בתעשייה. מתוך השקפתו המקצועית והאישית, הוא חולק תובנות שיכולות להעשיר ולסייע לכל מי שנמצא בצומת קבלת החלטות בחייו המקצועיים.



מה אתה הכי אוהב במקצוע?

"מה שאני הכי אוהב במקצוע שלי זה את היכולת ליצור ערך אמיתי ולשבור כמה קונספציות המקובלות בשוק שלנו. המטרה שלנו אינה למקסם את הרווחים בכל מחיר, אלא לייצר ערך אמיתי ללקוחות - אני רואה אותם, אנשים שמחזיקים באחריות על הצלחת הארגון שלהם. ההצלחה האישית שלהם שזורה בהחלטה שלהם לעבוד איתנו, ואנו מתחייבים לעזור להם להשיג את מטרותיהם בצורה המיטבית ביותר. אחת הקונספציות שאני נהנה במיוחד לערער עליה היא התפיסה שמוכרת בצורה אגרסיבית ודוחפת ללקוחות פתרונות שהם לא בהכרח צריכים. אנחנו ב-Cyzea.io מתמקדים ביצירת ערך - אנחנו מבינים את הצרכים של הלקוח ורק אם מתאפשר לנו, נותנים מענה מדויק שמתאים באמת.


"הקונספציה השנייה היא שתחרות היא בהכרח דבר רע ושעלינו להילחם במתחרים כדי להצליח. להיפך, אנחנו ב-Cyzea.io מאמינים ששיתוף פעולה עם מה שנראה כ'מתחרים' יכול לייצר ערך גדול יותר לכולם. החברות והארגונים שאנחנו משתפים איתם פעולה אולי נראים כמתחרים על פני השטח, אך בפועל אנחנו רואים בהם שותפים אסטרטגיים. השותפויות הללו מאפשרות לנו לא רק לחדש, אלא גם להרחיב את ההשפעה החיובית שלנו.


"כיום יש לנו פרויקטים משותפים רבים בארץ ובעולם, שכנראה לא היו מתהווים אם היינו נצמדים לתפיסה הישנה של תחרות עיוורת. בעבודה משותפת, אנחנו מצליחים לפתח פתרונות מורכבים וטובים יותר ממה שכל חברה יכלה לעשות לבד. השותפויות הללו מאפשרות לנו להוביל לעולם עסקי בטוח יותר, שבו אנחנו מגבירים את הביטחון הדיגיטלי, אפילו הגלובלי ומספקים הגנה מפני איומי סייבר הולכים וגדלים. החזון הוא לא רק להגן על חברות פרטניות, אלא לפתח אקוסיסטם שבו כולנו מרוויחים, עובדים יחד ויוצרים עתיד דיגיטלי בטוח יותר".


מהו השינוי המשמעותי שעובר על התחום שלך בעידן הנוכחי?

"הייעוץ, ובמיוחד בתחום הסייבר, עובר תקופה קשה מזה כמה שנים. כמה תהליכי שינוי שהחלו מזמן תפסו תאוצה בעקבות מגפת הקורונה, ומשפיעים באופן עמוק על התחום. ראשית, תמיד היה מחסור משמעותי בכוח אדם מקצועי בתחום שלנו. הפער בין השכבה הראשונה - קבוצה קטנה של מומחים בעלי ידע וניסיון רב - לבין השכבות הבאות הוא גדול. השוק מוצף באנשי מקצוע חדשים עם ידע בסיסי, רבים מהם הגיעו דרך תוכניות הכשרה והסבה מקצועית.


"באותו הזמן, אותם מומחים מנוסים החלו לעזוב את הארגונים הגדולים והפכו לפרילנסרים. התופעה הזו כה רחבה ומשמעותית, עד כדי כך שארגונים מנהלים אותה כסיכון מהותי. הידע והתובנות של שכבת המומחים הבכירים כבר לא זמינים במלואם בתוך הארגונים, וזה מייצר אתגרים משמעותיים בשימור הידע וביכולת להתמודד עם איומים מורכבים יותר ואפילו אתגרים ביכולת לממש הזדמנויות עסקיות.


"מעל לכל זה, ההתפתחות המהירה של generative AI מוסיפה מימד חדש לתחום. מצד אחד, מדובר בהזדמנות אדירה לאלו שמצליחים לנצל את הכלים החדשים כדי לגשר על פערי הידע ולהתמודד עם המחסור בכוח האדם המקצועי. מצד שני, השינויים הללו כל כך עמוקים שהם למעשה מסמנים את תחילתה של המהפכה התעשייתית החמישית. במצב הזה, ארגונים שלא יידעו לשלב GAI בפיתוח חדשנות עסקית, שמאפשר גם לייעל את הפתרונות שלהם ולהציע ערך לאורך זמן, עשויים למצוא את עצמם נאבקים לשרוד בשוק המתחדש".


איך יראה התחום שלך בשנת 2034?

"כשמדובר על העתיד הקרוב, ההחלטות האישיות וההתפתחות המקצועית של כל אחד ואחת מאיתנו יהיו קריטיות לא פחות. אני מאמין שההצלחה בשנים הקרובות לא תגיע רק מהבנה של אתגרי השוק, אלא בעיקר ממיומנויות אישיות והכוונה מדויקת שתוביל אותנו להצטיין בעולם המשתנה במהירות.


"העתיד הקרוב מאד, ידרוש מאיתנו יותר ממה שהכרנו עד היום. לצעירים שנמצאים בשלב קריטי בהחלטות על הכיוון המקצועי שלהם, ולוותיקים שהם הורים לאותם צעירים, המסר הזה חשוב במיוחד. מערכות החינוך, לצערי, בפער עצום אל מול השינויים הדרמטיים שמתחוללים בשוק העבודה, והאחריות לקבל החלטות נכונות ולהתפתח בכיוון המתאים נופלת על הפרט.

"כיום יש קונצנזוס רחב שפיתוח יכולות רכות, כמו תקשורת בין-אישית, ניהול עצמי ופתרון בעיות, הופך להיות הרבה יותר חשוב מלימוד מקצועות מסורתיים. זה נושא שכבר ברור לכולם וכולם מדברים עליו. אבל אני רוצה להדגיש משהו נוסף, מעבר ליכולות הללו - כדי להצליח ב-2034, אנחנו חייבים לעבור את הדרך עם מנטור. מנטור עם ניסיון מוכח, מישהו שיכול ללוות אותנו ברמה האישית והמקצועית.


"העולם דורש מאיתנו להיות מיוחדים, להצטיין בצורה יוצאת דופן ולהתבלט מעל המוצלחים של אתמול. בעתיד הקרוב ובעשור הקרוב באופן ספציפי, מי שיבדל את עצמו, יעשה זאת בזכות הליווי הצמוד של מנטור שמבין את הדינמיקה של השוק המשתנה. הצלחה בעידן הזה לא תבוא רק מלימודים או ניסיון - היא תדרוש כלים, הכוונה ותובנות שיאפשרו לנווט בצורה נכונה בעולם המשתנה במהירות, ולממש את הפוטנציאל האישי והמקצועי שלנו בצורה הטובה ביותר".
























Comments


bottom of page