top of page

ד"ר השראה - ד"ר תלמה כהן על איך להתמודד עם טראומה

תמונת הסופר/ת: אייל הראלאייל הראל

תלמה כהן, ד"ר בפסיכולוגיה קלינית, שותפה מייסדת ומנהלת של המרכז לטיפול בנזקי טראומה נפשית בבי"ח רמב"ם, על פעילותו החשובה של המרכז, המעניק למטופליו מענה נפשי מקיף ומאפשר להם להתמודד באופן מיטבי עם הטראומה.


מדוע החלטת להתמחות בתחום הטראומה?

"במהלך התמחותי במסגרת לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית בבוסטון, טיפלתי בילדים נפגעי אלימות ותקיפה מינית. במהלך עבודתי עימם, נשאבתי לתחום והחלטתי להתמקד בו.

לאחר שנים רבות של טיפול בתחום הטראומה, כולל הקמת מרכז לטיפול בנפגעי תקיפה מינית, אני מנהלת את המרכז לטיפול בנזקי טראומה נפשית, בבית חולים רמב"ם. העבודה המשותפת והמאומצת המתבצעת במרכז, מאפשרת למטופלים להתמודד באופן מיטבי עם הטראומה. לשמחתי, אני עדה להתחזקותם של המטופלים ולשינוי העצום שחל בהם וזה כמובן מעודד ומרגש."


כיצד מתנהל הטיפול במרכז?

"המרכז התחיל כפיילוט ולאור הצורך הגובר בטיפול בסוגי הטראומה השונים, פעילותו הלכה וגדלה. כיום מגיעים אלינו כ-8-10 מקרים מדי שבוע.

צוות המרכז הכולל פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, מרפאים בעיסוק וסיעוד, מספק מענה נפשי לילדים, מתבגרים ומבוגרים, הסובלים מפוסט הטראומה עקב: תאונות דרכים, תאונות עבודה, פציעות, תקיפות מיניות, אלימות פיזית, אסונות טבע, חרדות, אשפוזים טראומתיים ועוד. לעתים אנו נדרשים לספק מענה טיפולי גם לצוותי בית החולים, החשופים לעומסים נפשיים וסובלים מטראומה משנית, בעקבות הטיפול השוטף במקרים קשים ומורכבים.

הטיפול במרכז הינו קצר המועד ונמשך בין 9-12 מפגשים הכוללים: טיפול פרטני, זוגי/משפחתי ו/או קבוצתי. במידה ויש צורך בהמשך טיפול, אנחנו מפנים לטיפול יום ממושך: בבית החולים, במרפאה או בקופות החולים בקהילה.

הטיפול מתבצע באמצעות שיטות מוכחות מחקרית, המוכרות בארץ ובעולם ובהן: EMDR, NLP, PE, TF, CBT, TF-CBT. השילוב של השיטות השונות מוביל להפחתת הנזקים הנפשיים שנגרמו למטופלים, כתוצאה מהאירועים הטראומטיים שהם חוו. המטופלים לומדים כיצד להתמודד עם הטראומה, לשפר את איכות חייהם, לצקת בהם משמעות ולחזור לתפקוד מלא."

מה הוא תהליך הקבלה לטיפול במרכז?

"המטופלים מופנים אלינו על ידי קופות החולים. ההפניה ניתנת על ידי רופא משפחה או באמצעות רופא מומחה פסיכיאטר. אנחנו בודקים כל מקרה לגופו ובמידה והוא מתאים לטיפול במרכז, אנחנו מזמינים את המטופל לפגישת ראשונית, במהלכה אנחנו בונים לו תכנית טיפולים ממוקדת ומותאמת אישית."



מה הוא לדעתך הבסיס להשראה?

"השראה מתעוררת כשאנחנו שומרים על סקרנות ונשארים עם ראש פתוח. במקום להפגין ביטחון עצמי מוגזם, צריך להבין שאנחנו לא יודעים הכול ולכן חשוב כל הזמן לחקור ולשאול שאלות. אדם נטול השראה הוא כבוי ורדום."



מה היא השראה עבורך?

"כל דבר שמרגש אותי ומייצר בי חשיבה לעשות את הדברים אחרת, מעורר בי השראה.

סיפורי הגבורה של המטופלים שלי מעוררים בי השראה: לדוגמה, מטופל שלאחר שנים רבות של טיפול פוסט טראומה הקים קבוצות ריצה או מטופלת שהתאוששה משבץ, עברה טיפול וכיום היא מרצה בתחום.

כדי למצוא מענה מידי לקשיים המורכבים של המטופלים, אני לומדת כל הזמן שיטות טיפול נוספות ומתעדכנת בחידושים בתחום. אני לומדת ומתמקצעת כל הזמן בזכות המטופלים והצוות שלי ואף שואבת מהם השראה."





ד"ר תלמה כהן Ph.D בפסיכולוגיה קלינית, MA בפסיכולוגיה קלינית – CSPP ברקלי, קליפורניה

- MA עבודה סוציאלית קלינית

MSW בוסטון מסצ'וסטס

מדריכה מוסמכת בטיפול זוגי ומשפחתי








 

לפרטים נוספים ויצירת קשר: www.dr-talmacohen.info

Comments


אם מעניין אתכם לשמוע פרטים, להצטרף לקהילת ההשראה, לפרסם, לסייע או לקחת חלק ביוזמה מרתקת זו תגידו: אני, מלאו פרטים ונחזור אליכם 

Thanks! Message sent.

© 2024 by one adv.    tel: 03-5613336  

bottom of page