מבעירים את הניצוץ
אנשי השראה
אשת ההשראה//
לילך ברנדה
לילך ברנדה // אימון עסקי
רק כשדייקתי את המטרות, הגיעו התוצאות
אחרי 20 שנה בהן עבדה כשכירה והתפתחה לתפקידי ניהול בחברות המובילות במשק, החליטה לילך ברנדה לתת לעצמה מתנה לקראת 40 ולעשות את השינוי. "היה לי ברור שאתמקד באימון עסקי. זו ה"שפה" שאני דוברת וכשדייקתי את המטרות הבנתי כי ארצה להתמקד באימון למערכות יחסים פנים וחוץ ארגוניות כי כשהאנרגיה טובה ומערכות היחסים בארגון מיטיבות מגיעה גם הצמיחה הכלכלית". היום כשהרזומה המקצועי שלה כעצמאית בן 15 שנה היא מנחה סדנאות בחברות וארגונים בנושאי מיומנויות ניהול, תקשורת אפקטיבית ופסיכולוגיה חיובית, מלווה מנהלים בפגישות אישיות ואת הרצאת הדגל שלה לארגונים מ 40% ל 100% הצלחה היא מבססת על סיפורה האישי רצוף ההתמודדויות כהשראה לאומץ, חוסן אישי ופסיכולוגיה חיובית ומספיקה גם לדגמן אצל סמדר גנזי בסוכנות Proaging Models.
צלם | עידו לביא לסוכנות Proaging models By smadar ganzi
מה אני הכי אוהבת במקצוע?
סיפור חייה של לילך בנוי מהשתלשלות אירועים אישיים כשנאלצה לפני 30 שנה להילחם על חייה עקב מחלת קרוהן שתקפה אותה. המחלה הייתה אגרסיבית מאוד, והיא נאלצה לעבור ניתוח חירום עם השלכות משמעותיות ולהתאשפז למשך זמן רב עם סיכויים קלושים להישאר בחיים כשבסוף ניצחה בקרב על חייה.
"הקרב הזה", מספרת לילך, "שינה את תפיסת עולמי. הבנתי כי החיים שבירים והכל זמני וכי עלי לבחור: להמשיך לחיות את חיי כנכה ואומללה או לעשות הכל כדי לחזור לחיים עצמאיים ומלאי עשייה ומשמעות. בחרתי לעשות הכל כדי לחזור כמה שיותר מהר וכמה שיותר קרוב ללילך של לפני המחלה".
אני פשוט מאוהבת בעשייה שלי. אני מרגישה משמעותית עבור אחרים, נותנת להם ערך וכלים לשיפור האווירה ושיפור מערכות יחסים בתוך הארגון וכשהדרך עליה המלצתי באה לידי ביטוי בשיפור ובשנוי, בפתרון בעיות ואתגרים, אין מאושרת ממני. בהרצאה שלי "מ 40% ל 100% הצלחה" אני מעניקה לאנשים כלים לעשייה מתמדת תוך אמונה אישית ביכולתם להתגבר על מכשולים ומדברת על החשיבות של יציאה מאזור הנוחות אליו הורגלו עד כה".
מהן ההנאות הקטנות שלך?
אני מוצאת לעצמי זמן בין קריירה לחיי משפחה .חשוב להדגיש כי אין לי נקיפות מצפון על כך שאני אשת קריירה. אני מאמינה בזמן איכות ממוקד וממצה כשלא תמיד כמות הזמן היא המדד לאיכותו. הערכים שאני נותנת לילדי לאורך השנים כמו עצמאות, בטחון ותשוקה לעבודה חשובים לא פחות.
את ההנאות הקטנות שלי אני מוצאת בפעילות ספורטיבית פעמיים בשבוע, רוקדת בסטודיו לריקודים סלוניים, פוגשת חברים, נהנית מהופעות מוזיקה ומקולנוע, מנוייה לתאטראות, מדגמנת דרך סוכנות הדוגמניות של סמדר גנזי, קוראת ספרים, הולכת לים ונוסעת לחו"ל 3-4 פעמים בשנה.
איך מתנהל יום טיפוסי שלך ועל איזה פרוייקטים את עובדת כרגע?
אני קמה מוקדם בבוקר ונוסעת ללקוחות ברחבי הארץ כשכמעט כל יום אני עורכת סדנה למשך חצי יום או יום מלא, ובסיומה, אני נפגשת עם לקוח חדש או מלווה מנהלים בפגישות אישיות. בשעות הערב, מתוך משרדי הביתי, אני מקצה לעצמי זמן לאדמיניסטרציה לכתיבת מיילים, טיפול בחשבוניות, עריכת מצגות ותכנים לסדנאות הבאות. נכון להיום, אני עובדת על מספר פרויקטים: ליווי תהליך של אושר ארגוני לחברת מדיקל, פרויקט גדול למוסד אקדמאי, ליווי מנהלים בתוך שינוי ארגוני לחברת כרטיסי אשראי בין הגדולות בארץ ופרויקט פיתוח למנהלים בחברת השמה גדולה.
תני סקירה כללית על פעילותך
הלקוחות שלי הם מנהלי משאבי אנוש, פיתוח ארגוני, הדרכה ומנכ"לים בחברות וארגונים. אופי העבודה משתנה לפי גודל הארגון, תחום העיסוק שלו, והאתגרים איתם הוא מתמודד. רוב עבודתי בנויה על שיפור מערכות יחסים פנים ארגוניות בין המחלקות השונות, בין מנהלים לעובדיהם וללקוחות החיצוניים והפנימיים. כמו כן יש לי מעין "בתי ספר לניהול" בארגונים – למנהלים בדרגים שונים. החל מעתודה ניהולית ועד מדווחי מנכ"ל שבהם אנו עוסקים בשיפור מיומנויות ניהול.
מהן המשאלות שלך לעתיד?
לראות את ילדיי בריאים ומאושרים בכל תחום שיבחרו, להמשיך לחיות חיים בעלי משמעות ולהרצות ב-TED.
אילו עצות תתני ליזם מתחיל?
העצה הכי משמעותית בעיני היא לשאול את עצמך מה מייחד אותך מכולם. זו השאלה ששאלתי את עצמי בתחילת דרכי. שהיה לי חשוב להבין במה אני שונה מאחרים במיוחד בתחומי הנחשב לתחום רווי. הבנתי כי העובדה שהגעתי מהשטח כשכירה, ולא רק מתוך האקדמיה, עם ניסיוני מקצועי בניהול עובדים ומנהלים, בשילוב החוסן האישי שפיתחתי דרך האתגרים שחוויתי, הם בעצם העוצמות המשמעותיות שלי.
איך יראה התחום שלך ב 2032 בעינייך?
אני לא צופה שינוי משמעותי.
אני מזהה שתי מגמות: מצד אחד – אנו חווים התפתחות טכנולוגית ונעזרים בה מידי יום, ומצד שני – כל המחקרים מראים שאחד הדברים שהכי משמעותי לעובדים בארגונים הוא מערכות היחסים ותשומת הלב האנושית בין אם מצד המנהל ובין אם החברים בעבודה כך שאוכל לומר כי הטכנולוגיה מסייעת ומקלה על תהליכים אך לא תוכל להחליף אותנו, בני האדם.
מהו המוטו שלך?
להיות כל הזמן בתנועה, בעשייה. גם בתקופות פחות טובות. מותר להוריד קצב אבל לא לוותר, ולהמשיך לזוז בצעדים קטנים.
צלמת | ליה יפה