top of page

תערוכת כרזות ליום ההשראה 

יוזמת התערוכה: טלי דביר לבנת    
אוצרת: יעל הרצוג

אבל מה עם השראה?

השראה מגיעה מיצירתיות, ויצירתיות נובעת מסקרנות, התנסות, לקיחת סיכונים, שבירת כללים ובעיקר עשיית טעויות, המון טעויות!

 

ומה קורה כשאין השראה?

מה קורה כשאיור זה מקצוע ולוח הזמנים צפוף? מה קורה כשאין זמן "לחכות" להשראה? אלה ועוד היו המחשבות שהובילו אותנו ליצירת התערוכה הזו שבה איגדנו איורים שעסקו בעולם ההשראה ובהיעדרו.

האמנים התבקשו להגיש יצירות שמדברות על ההשראה או על היעדרה. על הפחד, על התהליך או על החוויה. ניתן היה להגיש עד שלוש יצירות באיור, רישום או עיצוב גרפי.

השנה זו ההתנסות הראשונה שלי באוצרות תערוכת איורים על השראה כחלק מיום ההשראה ובטוחני שהיא תהיה מדהימה ואפילו מדהימה יותר שנה הבאה ובשנים שאחריה! ריכוז, איסוף האיורים והכרת האומנים שמאחורי היצירות היוו מקור השראה עצום משל עצמו ואולי אפילו תחילתה של קהילה שבתקווה תגדל, תתעצם ואף תוביל מהפכות אומנותיות בארצנו.

אני מאחלת לכם לשטוף את העיניים, לרענן את המוח, להתמלא בהשראה ולקבל מלא חשק לעוד ועוד אומנות ואיור סביבכם!

 

 

״אומנות היא לא מה שאתה רואה, אלא מה שאתה גורם לאחרים לראות״

-אדגר דגה-

שלכם
יעל הרצוג

תערוכת איורים בהשראת ההשראה! כל כך מתבקש, כל כך הגיוני ואחד הדברים הברורים שעלו לי כשהצטרפתי לפרויקט יום ההשראה הקסום הזה בניצוחה של טלי דביר לבנת.

 

"איור הוא שיר ללא מילים" (הוראס). איור הוא עולם ויזואלי. אנחנו לוקחים רעיונות ומסרים ומתרגמים אותם לעולם חזותי. בלי מילים, בלי הסברים. לפעמים יצירת האיור נוצרת מהשתקפות הנפש שלנו ולפעמים היא נובעת דווקא מתוך מגבלות ואיסורים. אנחנו חיים בתקופה שבה עולם האיור חווה תקופת רנסנס, שבה לא רק דרכי יצירת האיור השתנו אלא גם הדרך שבה אנשים תופשים אותו כאומנות.

 

אפשר לתלות הרבה מהקרדיט לזה במדיה החברתית ובדרכי הפצת אומנות האיור, שכיום זמינה לכל אחד בכל מקום בלחיצת כפתור. איור בא לביטוי בכל דבר, החל מאומנות לבית ועד לעולם הפרסום, מהדפסות על חולצות ועד עיטור חלונות ראוה, מעיצוב אריזה ועד עולם האופנה.

יעל הרצוג מאיירת יום ההשראה.jpg

דבר האוצרת יעל הרצוג 

bottom of page