top of page
Abstract Lights

מבעירים את הניצוץ

אנשי השראה

אשת ההשראה // פזית סלע

פזית סלע.png

אשת ההשראה פזית סלע - אדרכלות ועיצוב

מתרגמת את החלום לפרקטיות מעשית

כישרון מגיע לא פעם כתורשה או מתוך אווירה ששררה בבית והולידה יצירתיות ופתיחות מחשבתית. לא מעט הם הסיפורים המוכרים לנו על אושיות שפרצו דרך והובילו חדשנות ויצירתיות, מתוך רצון לתת פתרון לצורך קיים. אחד מהתחומים הכולל בתוכו אפיונים אלה הוא תחום העיצוב. התחום, על כיווניו הרבים נשען לא מעט כשרון יצירתי, דמיון וחשיבה מחוץ לקופסא, כשהפונקציונאליות מכתיבה אף היא את התוצר המוגמר

"החוש היצירתי, ובכלל אהבתי לתחום האמנות והעיצוב הגיעו אלי עוד מהבית, מאבא שהיה שף קונדיטור, שהגה רעיונות יצירתיים באפיה ובישול ". מספרת פזית סלע.

פזית בעלת משרד אדריכלים מזה 20 שנה הממוקם באזור השרון המתמחה באדריכלות ועיצוב לבתים פרטיים ומשרדים.

כשחשבתי מה ללמוד, היה זה טבעי עבורי לבחור בתחום הנוגע בעיצוב. היופי באדריכלות הוא יצירת חלל מחיה לאנשים, המשפיע על תחושותיהם והתנהלותם, ומלווה אותם בשגרת החיים.  אני רואה בזה שליחות אישית, והסיפוק הוא בהגשמת החלום בכלים ויכולות שלי

מה את הכי אוהבת במקצוע?

קודם כל האתגר היצירתי , כל פרויקט הוא מסע בפני עצמו.
המטרה היא הגשמת חלותיהם של לקוחותיי המבקשים לעצב את ביתם כל אחד בדרכו אם כמקום למנוחה, כמקלט, כחוויה. ובמקביל לשלב טכנולוגיות בעולם הבניה שמתפתחות כל הזמן ואני שלא מפסיקה להתפתח וללמוד.

נקודת המוצא שלי הינה ההבנה כי בניית בית הוא פרויקט חיים הנמשך כמה שנים, ונדרשת יכולת התמודדות בכמה כיוונים. היכולת להתמודד עם מגבלות פיננסיות, גיאוגרפיות, דרישות שונות של בני הזוג, ומתוך כל זה להגיע לפתרונות יצירתיים שלא תמיד צפויים מראש, עד לקבלת התוצאה הרצויה. לכך מתווספות התמודדויות מול חוקי הבניה בארץ, מגבלות טכניות הדורשות פתרונות מול בעלי המקצוע בשטח, ובכלל התנהלות בעולם שרוב בעלי המקצוע בו הם גברים, ואני כאישה מגיעה ורוצה לתת את הטון והפתרון.

אבל כשאדם אוהב את מה שהוא עושה, האתגרים והקשיים האלו מתגמדים אל מול העשייה והיצירה.

פזית סלע.JPG

עד כמה הלקוח משפיע על עיצובייך?

המסע המשותף שלי עם לקוחותיי בתכנון הבית הינו מסע נטול אגו כשהמטרה המשותפת היא להגיע לתכנון המתאים ביותר לסגנונם ואורח חייהם. בדו שיח משותף, בו אני לומדת אותם והם משתפים אותי באורח חייהם, אני מנסה להכניס את ראייתי העיצובית, תוך תרגום חלומם לביצוע פרקטי ויעיל, יחד אנו מגיעים לתובנות משותפות לעיצוב הבית כפי שדמיינו. ברוב המקרים אני זורמת עם לקוחותי בסגנון העיצובי האהוב עליהם כמובן תוך הטבעת טביעת האצבע שלי. הסיפוק הוא לראות אותם מאושרים בפרויקט שהגשימו לעצמם.

יום בחיי

לרוב אני מתחילה בביקור באתר הבנייה ובפגישות עם בעלי המקצוע בשטח, אני בודקת ומוודאת שהבנייה מתקדמת עפ"י התכנון שלי, ואם קיימים פערים בשטח אותם צריך לפתור, אנו מגיעים יחד לפתרונות. בהמשך אני מגיעה למשרד,  לניהול והתנהלות מול הרשויות, ישיבה על שרטוטים ומפרטים טכניים. פגישות עם לקוחות ובעלי מקצוע לבחירת מפרטים ופרטי עיצוב.
כשיום העבודה מסתיים, והשקט יורד, אני מוצאת את זמן האיכות שלי לתכנן, לעצב ולעוף עם היצירתיות וההנאה שבמקצוע. 

ואיך משלבים חיי משפחה?

אני אמא לילדים מקסימים שהתבגרו תוך כדי בניית הקריירה המקצועית שלי. ההחלטה על שילוב כזה מחייב ניהול זמן נכון והבנה שבכל תחום בחיים שאני נמצאת באותו רגע אני נותנת את המקסימום. ומצד שני ישנם גם ויתורים והבנות שלא הכל מושלם. אני חושבת שאני חיה באורח חיים קצת משוגע, עם הרבה שעות פעילות, אבל מרגישה שלמה ומאושרת.

מהו השנוי המשמעותי שעובר תחום עבודתך בעידן הנוכחי?

תחום הבניה מתפתח כל הזמן מבחינת חומרים וטכנולוגיות חדישות בתחום הביצוע. והתכנון שינוי הוא החלטה שלך, אם אתה רוצה להיות חלק ממנו , להתעלם ממנו, או להוביל אותו.

היום אני מתכננת ובוחרת חומרים בתחום מהבנייה המתועשת, הקלה והבניה הירוקה וכמובן משלבת מערכות מודרניות מתקדמות כמו חשמל חכם, אנרגיה סולרית וכו'.

בתחום השרטוט, בכדי להקל על הלקוחות, משרדנו יודע להציג הדמיות ריאליסטיות כבר משלב התכנון וזה בהתבסס על תוכנות מתקדמות ותקשורת אנטרקטיבית שמאפשרת שיתופי פעולה ועשייה בכל העולם.

פזית סלע.jpg

האם הרשתות החברתיות הרחיבו והשפיעו על התחום?

הרשתות החברתיות שינו את האנושות בכלל. גם צריכת הידע כמובן רחבה ונגישה יותר.

התקשורת שונה לגמרי מאפשרת זמינות בכל שעה ובכל מקום. גרתי ארבע שנים באיטליה והמשכתי לתכנן ולבנות בתים בישראל מבלי שהדבר פגע או עיכב הפרויקטים.

כיצד להערכתך יראה תחום עבודתך ב 2032?

להערכתי מקצוע האדריכלות עומד לקבל תפנית דרסטית בעשור הקרוב. הבינה המלאכותית כמו בכל תחומי החיים שלנו תשנה גם את מקצוע האדריכלות.

להערכתי המחשב ידע לתת לנו מספר פתרונות לתכנון הבית כשחשיבות האדריכל תהיה בבחירה הנכונה ללקוח ובטאץ' האנושי והתקשורת הבין אישית מול הלקוחות שעם כל הכבוד לקדמה אין לה תחליף.

אני חושבת שעוד נופתע מההתפתחות הטכנולוגית ונצטרך להתמודד ביצירתיות גם עם צפיפות הבנייה.

ומוטו שמוביל אותך?

לא לותר על החלום והגשמתו. כמו שאמר אלברט איינשטיין: "אין בעיה שאין לה פתרון שאם לא כן לא הייתה בעיה" ו"הדמיון חשוב יותר מידע כי הידע מוגבל והדמיון חובק עולם".

bottom of page