top of page
תמונת הסופר/תאבי יופה

אלי חני | מודל חדשני להצלחה עסקית

היועץ העסקי ד"ר אלי חני מתכוון להצטרף לשורה של ישראלים ששינו את העולם, בזכות מודל חדשני וראשון מסוגו שפיתח להצלחה עסקית. חני, בוגר לימודי הנדסת מכונות ומערכות, בעל תואר שני בהתמחות בשיווק וד"ר לכלכלה ולעסקים, הוא יזם, מנכ״ל, מייסד של סטארט אפים וחברות ובעיקר אדם שעבר שינוי בחיים ומאז המטרה שלו היא אחת: לעזור לעסקים במדינה ומחוצה לה.


"עד שנת 2020 הייתי איש עסקים ויזם", מספר ד"ר חני, יליד רחובות, "ניהלתי חברות ומפעל גדול שבו העסקתי עשרות עובדים. בשנה הזו גם התחילה הקורונה, וגם אני חוויתי קשיים בניהול תזרים המזומנים של העסק. והנקודה

הזו, יחד עם שיעור קבלה אחד שעברתי, היו המפנה עבורי שבמסגרתו החלפתי דיסקט: לא עוד אדם שרוצה רק לקבל ולכבוש, אלא אדם שרוצה לעזור לעובדים, למשפחותיהם וליזמים להתמודד עם חוסר יציבות כלכלית כמו שאני חוויתי".


ומה עשית?

"רציתי לפתח נוסחה, מודל, שכל בעל עסק שיעבוד לפיו יגדיל בצורה משמעותית את הסיכויים שלו להצליח. אבל לא ידעתי איך להביא לאותם בעלי עסקים את המודל, וחשבתי שלמרות הכישרון והידע שלי למה שיקשיבו לי? לכן החלטתי להביא את המודל למקום של ידע והכרה, ופיתחתי אותו במסגרת מחקר הדוקטורט שלי כדי לקבל גם הכרה אקדמאית באירופה ובמטרה שכל העולם יכיר אותו".

 

בינה מלאכותית לעסקים

על פי ההערכות 50 אחוזים מהעסקים שנפתחים באירופה לא מחזיקים מעמד בחמש השנים הראשונות לפעילותם. בארה"ב הנתון הזה עומד על 44 אחוזים, בעוד שכאן בישראל הוא קופץ לכמעט 90 אחוזים. "ועכשיו נסה לדמיין במצב שכזה עובדים שמאבדים מקומות עובדה, מרגישים את חוסר היציבות ותוהים איך זה ישפיע על הבית", אומר ד"ר חני.


"לכן עד סוף 2023 ערכתי מחקר מעמיק, איכותי וכמותי, עם מודלים וסטטיסטיקות, שלקחו בו חלק 1,800 אנשי היי טק בישראל מרמת המנכ"לים ועד לבעלים. עשרות עברו אצלי ראיונות עומק, לצד תצפיות שביצעתי. כתבתי מאמרים, הרצתי בכנסים עולמיים, וכך הבאתי למעשה את עולם הפרקטיקה לאקדמיה ופיתחתי את המודל החדשני בעולם להצלחה עסקית".


"לאחר שקיבלתי אישורים, הוצאתי דוחות של חברות שעבדתי איתן, שהראו איך עסק עם ממוצע רווח של 20 אלף שקלים בחודש או הפסדים של 70 אלף, הופך לעסק עם רווחים של מאות אלפי שקלים ואף מיליונים", ממשיך ד"ר חני, "המודל שלי זכה להרבה תשואות ועד היום הובלתי מאות של עסקים וחברות להצלחה. התחלתי גם פעילות בחו"ל שהוקפאה זמנית, מה שהביא אותי שוב למחשבה נוספת איך להנגיש את המיומנות ואת היצירתיות שלי, לצד הידע של המודל החדשני, לכל העולם כדי שיתאים לכל כיס".


מה פיתחת?

"פיתחתי תוכנה ייחודית לניהול דינמי של עסקים מבוססת יועץ עסקי דיגיטלי, שהוא הדמות שלי, עם פיתוח AI של התודעה שלי. המוצר בשלבים סופיים של פיתוח לפני פיילוט שעתיד לצאת לפועל אחרי החגים".

 

לפרוץ את תקרת הזכוכית

עד שתוכנת ה-AI תהיה זמינה לקהל הרחב בעולם עתיד לקחת עוד זמן, אבל בינתיים חי ובועט המודל העסקי החדשני של ד"ר חני שאותו הוא מתכוון להגיש גם לוועדת פרס נובל. "מנכ"ל רוב הזמן נמצא לבדו, עם ההחלטות ועם התחושות שלו. יש לו ״מטען״, התחייבויות ללקוחות, לעובדים, לספקים. רוב הזמן הוא צריך לייצר תזרים, כשמנכ"ל נמצא לבד ואין לו כלים נכונים הוא הולך לאיבוד. משרדי ייעוץ בונים אסטרטגיות שמתייחסות רק למומחיות אחת כמו שיווק ומכירות, או ניהול, או פיננסים. זה ההבדל לעומת המודל שאני פיתחתי שמתייחס לשישה מפתחות.


"אני בוחן את העסק לעומק, מזהה איפה ישנם צווארי בקבוק שחוסמים אותו מלכבוש את המטרות שלו. איזה אלמנטים מייצרים לו תקרות זכוכית שצריך לפרוץ ומי הוא באמת. מה המיומנות והידע שלו, מה המספרים. ואז אני מתחיל לעבוד איתו, נותן לו כלים ומסנכרן ביניהם".


מה המודל בעצם כולל?

"דבר ראשון עסק צריך להבין כי מגיעים אליו בזכות המומחיות שלו ויש לו העדפה. אנשים צורכים מוצר כי הם מעדיפים אותו על פני המתחרים. ויש פה מערך ניהולי שלם שחייב להיות ממוקד בשביעות רצון הלקוח, זה נר לרגליי בתהליך. אנחנו בונים שיטות עבודה סביב מערכת הניהול הזו שממוקדת בשביעות רצון הלקוח, מתקנים ומשפרים ביצועים.


"הדבר השני הוא בניית אסטרטגיה שיווקית. אנחנו מנתחים את המתחרים ואת המצב בשוק, את הצרכים ואת הרצונות של הלקוחות, וממצבים את העסק לפי אסטרטגיית מיצוב שמתאימה לו ולדי.אן.איי של החברה. אחרי בחירת האסטרטגיה אנחנו בוחרים את צינורות הפרסום, שמים תקציב ומייצרים ביקושים אותם הופכים לכסף באמצעות מודלים של מכירות.


"המפתח הבא הוא עבודה עם הצוותים, מחלקים תפקידים ותחומי אחריות. מסנכרנים מודלים של עבודה משותפת. אין תקרת זכוכית אצלנו. עובד צריך לדעת שהוא יכול להגיע לאן שהוא רוצה אם ילך קדימה עם העסק. לסיום אנחנו עובדים על הפיננסים ועל הדרך לנהל תזרים נכון, מייצרים עוגנים פיננסיים, לצד העבודה על מאפיינים אישיים של העובדים".


ד"ר חני טוען שעסק הוא כמו משאית עם שישה גלגלים, כשכל גלגל הוא כמו מפתח במודל שפיתח. אם המשאית נוסעת בכביש לעבר המטרה שלה, היא תעבור מכשולים בדרך. ואם אחד הגלגלים, אחד המפתחות, לא יסתובב באותה מהירות כמו השאר מה יקרה למשאית? היא תצא מהמסלול ותתקשה להמשיך.



"וזה מה שקורה לעסקים", מזהיר ד"ר חני, "מספיק שמפתח אחד לא יהיה מסונכרן והוא יתחיל לגרום למשאית לסטות מהנתיב. צריך כאן מיומנות של אדם שכבר נגע במיליוני שקלים בידיים שלו, כי רק אדם כזה יוכל לדעת מה עובר על מנכ"ל או יזם עם בור של 800 אלף שקל שאותו צריך לכסות בכמה ימים בודדים, או מה עובר על יזם שמנסה לפרוץ את השוק במשך 15 שנה בלי הצלחה כי המתחרה כל הזמן חוסם אותו".


המודל הזה יכול לעבוד על כל עסק?

"המודל מתאים לעסקים בינוניים עם מחזור של 100 אלף שקלים בחודש וצפונה מכך עד 100 מיליון. אני הובלתי עסקים מכל התחומים, מפעלים, משרדי רואי חשבון, עו"ד, מרפאות, חברות לוגיסטיקה, יבואני רכב, סוחרים ורשתות, מפעלי מזון ועוד. נדרשת מיומנות שרוב משרדי הייעוץ חוטאים בה, מכיוון שהם בונים תוכניות טובות אבל לאותו מנכ"ל אין את המשאבים או המיומנויות ליישם אותן. לכן התוכנית מצליחה חלקית בעוד שאני הולך איתו יד ביד, מבצע איתו משימות וגם מהווה מודל לחיקוי עבורו".




 

コメント


bottom of page