top of page

נוי הדס | השראה חקלאית פורצת דרך

  • תמונת הסופר/ת: אבי יופה
    אבי יופה
  • לפני 6 ימים
  • זמן קריאה 3 דקות

חודש אוקטובר הוא בדיוק הזמן שבו מגיעה התוצרת החקלאית מעוטף עזה לשווקים ולמרכזים המסחריים ברחבי המדינה וב-7.10.23, במקביל לכאוס שרר בישראל כולה, הבלגאן היה רב עד מאוד גם במגזר החקלאי.



"כל השדות הוכרזו כשטח צבאי סגור ואי אפשר היה להגיע אליהם", נזכרת נוי הדס. "גם רבים מהעובדים התאילנדים קיבלו הוראה מהממשלה שלהם לחזור לארצם, ושדות רבים נותרו ריקים מאדם. פתאום בוטלו האישורים לעובדים הפלסטינים, שענף החקלאות נתמך גם בהם, וכל התחום היה צריך לעבור שינוי מהותי בזמן קצר מאד".


"נוצר ואקום בתוצרת החקלאית שהביא לתוצרת באיכות מאוד נמוכה, שלאור המחסור הרב הפכה להיות גם יקרה מאוד", ממשיכה הדס. "היה ביקוש ולא היה היצע. אני מאוד מתנגדת לייבוא, בדגש על ייבוא מטורקיה, וב-8.10 לא פתחתי את הרשת מכל מיני סיבות של חוסר בעובדים, תוצרת שלא הגיעה. זו היתה הפעם הראשונה בחיי שלא הצלחתי להשתלט על משהו".


נוי הדס, 33, אם לארבעה, היא דור שלישי למשפחת חקלאים וחקלאית בפני עצמה. לפני 12 שנה, כשהיא רק בת 21, הקימה הדס את רשת "נוי השדה", רשת חקלאית למכירה ישירה של תוצרת איכותית, שהוקמה מתוך אידיאל עקרוני וחד משמעי - להעניק לחקלאי הישראלי בית ולחקלאות הישראלית במה. היום הרשת מונה 17 סניפים הפזורים ברחבי הארץ, שני מרכזים לוגיסטיים ייעודיים להפצת משלוחים ואתר למשלוחי פירות וירקות המוביל בישראל.



יומיים אחרי השבת השחורה, ב-9.10, הדסה כבר פתחה את הרשת על כל סניפיה מתוך ההבנה שצריך לתת לצרכן הישראלי את התוצרת החקלאית המקומית שהוא רוצה לעצמו. "לפעמים נכפים עליך שינויים", מודה הדס. "והשינויים האלה חיברו אותי עוד יותר לאידיאלים של הרשת. במלחמה הבנתי כמה אנחנו חייבים לדאוג לחקלאים שלנו ושאסור להיות תלויים במדינות זרות. בתקופה הזו גם עברנו כמה שינויים ארגוניים מאוד משמעותיים, שהפכו את החברה לטובה הרבה יותר: הקמנו חמ"ל שקישר בין מתנדבים לבין החקלאים, שינענו סחורה, לפעמים בעצמי, תחת אש. רוח ההתנדבות פקדה אותי ולא יכולתי להוריד את הרגל מהגז. עברנו תקופה לא פשוטה, אבל מצב החקלאות עכשיו הרבה יותר טוב ואני מקווה שהמענקים שהמדינה נתנה יחזירו את ההשקעה".



מה את הכי אוהבת במקצוע?

"אני נהנית לנהל את העסק. אני אוהבת לקום בבוקר, לראות את פעילות החברה בלחיצת כפתור, ולפעמים אומרת לעצמי כמה אני לא מאמינה שהגענו לממדי הפעילות שאליהם הגענו בכל הקשור ללקוחות ולתוצרת חקלאית וגם כמות סניפים. העסק נע על ציר של התחדשות וגדילה: בתחילת הדרך פתחנו סניפים ועשינו משלוחים באון ליין, אז הפכתי להיות חקלאית בעצמי של תות שדה, והקמתי אאוטלט של פירות וירקות. אני תמיד אוהבת לחשוב על הדבר הבא. חדשנות זה משהו שמרגש אותי".



ומה הדבר הבא?

"אני רוצה להקים מרכז מבקרים בשדות התות שלנו, שאנשים יגיעו ללא תשלום ויראו את ההיסטוריה של הרשת ושל החקלאות הישראלית ויקטפו. זה משהו שהוא מאוד חשוב לי. יש לנו גם שיתוף פעולה עם המקרר החברתי בראש העין לשם אנחנו תורמים את הפחת אחת לשבוע עד שבועיים, וכל אחד יכול לבוא ולקחת מה שבא לו. זה משהו שאני רוצה לגדול איתו בעוד ערים. במקביל אני מעבירה הרצאות לעמותות נשים, בצה"ל וזה משהו שאני מאוד נהנית ממנו – לדבר לצעירים ולתת להם חומר למחשבה".


עוד דברים שאפשר למצוא בחזון של נוי הדס, או עוד משאלה בארון המשאלות שלה אם תרצו, הוא להקים סניפי אאוטלט נוספים כדי שאנשים יוכלו להגיע ולקנות תוצאת ישראלית במחירים נמוכים. במקביל גם היא, כמו הרוב המוחלט של המדינה, קוראת להחזרתם של החטופים ומגלה שבמידה והדבר היה מתאפשר היתה שמחה לעבור לגור בעוטף עזה.


"אני מקבלת הרבה הודעות מאנשים ופוגשת רבים ברחוב שניגשים אליי, מדברים איתי ואומרים לי שאני מהווה השראה עבורם", מסכמת הדס. "אני מאוד מעריכה את זה וזה קצת מביך אותי. אני עוד זוכרת את ההתחלה ואת הקשיים ואת הסיכונים שלקחתי, וגם היום החיים כבעלת עסק הם לא ורודים".

ויש לך מסר בעניין הזה לנשים שהיית רוצה להעביר?

"אל תפחדו. יש נשים שמפחדות להביא ילד או יותר משניים בגלל הפחד שזה עלול לעכב את ההתקדמות שלהן בקריירה. אני הגעתי למסקנה שהכל תלוי בגישה שלנו. ילדים, לפחות עבורי, רק גרמו לי להתחבר עוד יותר לעסק. הם מקור הכוח שלי שמנתק אותי מהימים הלחוצים כשאני חוזרת הביתה״.




״אם יש פגישה חשובה ואת מגיעה עם הילד שלך כי אין ברירה, אז לא להראות שאת מתנצלת. אותו אדם צריך להגיד לך תודה שבאת עם הילד כי זה מראה שיכולת לבטל את הפגישה ובחרת שלא. אני אפילו אומרת לכו והקימו עסק משלכן כבעלות משפחה".


 
 
 

Comments


אם מעניין אתכם לשמוע פרטים, להצטרף לקהילת ההשראה, לפרסם, לסייע או לקחת חלק ביוזמה מרתקת זו תגידו: אני, מלאו פרטים ונחזור אליכם 

Thanks! Message sent.

© 2024 by one adv.    tel: 03-5613336  

bottom of page